Hvis du har sett opp i det siste når du er utendørs, så har du kanskje sett at stadig flere installerer solceller som energikilde på sin private bolig. Det siste året har vi i ENØK TOTAL levert stadig flere solcelleanlegg til private og til næringslivet på Sørlandet. Også i hyttemarkedet merker vi økt interesse. Mye av grunnen til dette er nok økt lønnsomhet pga høyere strømprisnivå. Vi ser at ved 2kr pr. Kwh (ink. nettleie og mva ) så er anlegget gjerne nedbetalt etter ca. 8år.

Alle kan installere solceller på sin private bolig eller fritidsbolig , og noen drar større fordeler enn andre. Solceller fungerer best når de er installert på tak som har en gunstig eksponering for sollys. Helst bør taket være vendt mot sør, men øst- eller vestvendte tak kan også være effektive. I tillegg bør taket ha tilstrekkelig plass og strukturell integritet til å støtte solcellepanelene. Det er viktig å vurdere hvor mye sollys som når taket ditt gjennom året. 

Husk Enova støtten!

Enova tilbyr investeringsstøtte til privatpersoner som ønsker å installere solcelleanlegg på sin private bolig. Investeringstilskuddet fra Enova vil bidra til å redusere kostnadene ved å investere i solenergi. Les mer om dette på Enova sin nettside.

Ønsker du å ta kontroll over din egen energiforsyning og samtidig redusere strømregningen din? Ser du etter en pålitelig leverandør av solceller som kan møte både dine private- og næringslivsbehov? Da er Enøk Total det rette valget for deg!

Ta kontakt med oss!

Ved å investere i solceller fra Enøk Total kan du glede deg over en rekke fordeler som vil forvandle måten du produserer og bruker energi på. Her er noen grunner til hvorfor du bør velge oss som din solcelleleverandør:

 1. Energieffektivitet: Solceller er en miljøvennlig og bærekraftig måte å produsere elektrisitet på. Ved å utnytte den ubegrensede energien fra solen, reduserer du ditt avtrykk på miljøet og bidrar til å bekjempe klimaendringer.
 2. Kostnadsbesparelser: Med solceller kan du generere din egen strøm og redusere avhengigheten av dyre strømleverandører. Du kan nyte betydelige besparelser på strømregningen din og til og med selge overskuddsstrøm tilbake til nettet gjennom nettmåling.
 3. Pålitelighet: Som en ledende leverandør av solcelleanlegg, tilbyr Enøk Total høykvalitets solcellepaneler og omfattende garantier. Våre produkter er robuste, pålitelige og konstruert for å vare i mange år, noe som gir deg trygghet og pålitelig ytelse.
 4. Skreddersydde løsninger: Enten du er en privatperson som ønsker å installere solceller på hjemmet ditt eller en bedrift som ønsker å gå over til fornybar energi, tilbyr vi skreddersydde løsninger som passer dine spesifikke behov. Vårt ekspertteam vil veilede deg gjennom hele prosessen, fra planlegging og installasjon til vedlikehold.
 5. Profesjonell installasjon: Vår erfarne installasjonsteam vil sikre at solcelleanlegget ditt blir riktig montert og optimalt plassert for å maksimere energiproduksjonen. Vi tar oss av alt det tekniske arbeidet, slik at du kan slappe av og vite at jobben blir gjort riktig.
 6. Fremtidssikret investering: Solenergi er en av de raskest voksende sektorene i energibransjen, og ved å investere i solceller, plasserer du deg selv foran kurven. Med Enøk Total som din partner kan du være trygg på at du får de nyeste og mest avanserte solcelleteknologiene som vil gi deg en konkurransedyktig fordel.
 7. Økt eiendomsverdi: En bolig med solcellepaneler kan ha høyere verdi på eiendomsmarkedet. Potensielle kjøpere kan bli tiltalt av de langsiktige kostnadsbesparelsene og miljøfordelene ved solenergi. I noen områder kan det også være tilgjengelig støtteordninger eller incentivordninger for solenergiinstallasjoner, som kan øke verdien ytterligere

Hva skjer når du produserer mer strøm enn du bruker?

På vår og sommer vil du høyst sannsynlig produsere mer strøm enn du trenger. Da har du flere alternativer til hva du kan gjøre med overskuddet:

 • Skybatteri: En solkonto der du lagrer det du overproduserer for å ta det i bruk i perioder med mindre solproduksjon
 • Selg overskuddsstrømmen tilbake til strømnettet
 • Lagringssystemer: En annen mulighet er å investere i et batterilagringssystem. Dette lar deg lagre den overskytende strømmen du produserer i løpet av dagen og bruke den senere når solcelleproduksjonen er lavere, for eksempel om natten eller på overskyede dager. Batterier kan være nyttige for å oppnå større energiuavhengighet og redusere avhengigheten av det offentlige strømnettet ytterligere, samt redusere effektopper. Med batterier kan man også kjøpe strømmen når den er billig og bruke av batteriene når den er dyr
 • Med batterier kan man også begrense maksleddet og dermed få redusert nettleie
Vi leverte solceller til Simen Omland og Tone Kristine Repstad-Omland, bosatt i Mandal, i begynnelsen av april. Allerede siden starten har de produsert mer strøm enn de bruker og får inntekt ved å selge overskuddsstrømmen videre.

Vurderer du solceller/batteri på ditt private bygg eller næringsbygg?

Ta kontakt med oss!